Hvad er mikrofiberklude?

Mikrofiberklude er alsidige rengøringsredskaber fremstillet af ultrafine syntetiske fibre. De fremstilles ved at opdele en polyester- eller polyamidfiber i tynde tråde og derefter sno disse tråde sammen for at skabe en blød, fnugfri klud. Fibrene i mikrofiberklude er så små, at de kan opsamle og fange snavs, støv og andre partikler, som traditionelle klude måske ikke kan opsamle.

Fordele ved at bruge mikrofiberklude

Der er flere fordele ved at bruge mikrofiberklude til rengøring:

De er meget absorberende: Mikrofiberklude kan absorbere op til syv gange deres vægt i vand, hvilket gør dem ideelle til at tørre overflader eller opsuge spild.

De er fnugfri: Fordi fibrene i mikrofiberklude er så små, efterlader de ikke fnuller eller striber på overflader, som traditionelle klude kan gøre. Det gør dem perfekte til rengøring af spejle, vinduer og andre reflekterende overflader.

De er skånsomme: Mikrofiberklude er bløde og skånsomme mod overflader, hvilket gør dem sikre at bruge på sarte materialer som glas, elektronik og læder.

De er holdbare: Mikrofiberklude er fremstillet til at være holdbare og langtidsholdbare. De kan tåle hundredvis af vaske, hvilket gør dem til et omkostningseffektivt valg til rengøring.

De er miljøvenlige: Da mikrofiberklude kan vaskes og genbruges, er de et mere miljøvenligt valg end engangsprodukter til rengøring.


Sådan bruger du mikrofiberklude

Mikrofiberklude kan bruges til en række forskellige rengøringsopgaver rundt omkring i huset. Her er et par måder at bruge dem på:

Afstøvning: Mikrofiberklude kan bruges til at støve overflader af ved at tiltrække og fange støvpartikler. Du skal blot køre kluden hen over den overflade, der skal støves af, og fibrene vil samle støvet op.

Aftørring af overflader: Mikrofiberklude er gode til at tørre bordplader, borde og andre overflader af. De er meget absorberende, så de kan bruges til at opsuge spild eller tørre overskydende væske væk.

Rengøring af vinduer og spejle: Mikrofiberklude er fnugfri og skånsomme, hvilket gør dem perfekte til rengøring af vinduer og spejle. Du skal blot sprøjte en rengøringsløsning på overfladen og tørre den af med en mikrofiberklud.

Tørring af overflader: Fordi mikrofiberklude er meget absorberende, kan de bruges til at tørre overflader efter rengøring. De er også skånsomme nok til at blive brugt på sarte materialer som f.eks. elektronik og læder.

Rengøring af biler: Mikrofiberklude er gode til rengøring af bilens indvendige og udvendige dele. De kan bruges til at støve og tørre instrumentbræt, sæder og andre overflader af. De er også skånsomme nok til at blive brugt på bilruder og spejle.


Sådan plejer du mikrofiberklude

For at få mest muligt ud af dine mikrofiberklude er det vigtigt at pleje dem korrekt:

Vask dem ofte: Mikrofiberklude skal vaskes ofte for at fjerne snavs og bakterier. Det anbefales at vaske dem efter hver brug eller mindst en gang om ugen.

Brug et mildt rengøringsmiddel: For at bevare fibrene i dine mikrofiberklude skal du bruge et mildt rengøringsmiddel, når du vasker dem. Undgå at bruge blødgøringsmidler, da de kan belægge fibrene og reducere deres effektivitet.

Tør dem på en lav varmeindstilling: For at undgå krympning og beskadigelse af fibrene skal du tørre dine mikrofiberklude på en lav varmeindstilling eller hænge dem til tørre.

Hos CBA Optik tilbyder vi mikrofiberklude i god kvalitet. De er perfekte til at rengøre dine læsebriller, solbriller, sportsbriller, eller blue light briller.